NIMAŠ IZBIRE NIMAŠ IZBIRE
0
SBO x Nimaš Izbire ft. Dušan Vlk & litterbin SBO x Nimaš Izbire ft. Dušan Vlk & litterbin

When

December 8, 2023 - December 9, 2023    
23:00 - 05:00

Bookings

Bookings closed

Where

Gala Hala, Masarykova cesta 24, Ljubljana, 1000

LINE UP:

(live) / SBO
instagram.com/varstvobogainotrok/ ]
(live) / Dušak Vlk
instagram.com/dusan_vlk/ ]
(DJ) / litterbin
soundcloud.com/litterbin ]
(DJ) / msn gf
soundcloud.com/msn_gf ]
(DJ) / Nice Trick
soundcloud.com/nicetrick ]
(DJ) / Gabi98
soundcloud.com/gab198 ]
(VJ) / Liara T’soni
instagram.com/t_soni__/ ]

 

ABOUT:

SBO trenutno brodijo po ključnih fazah snemanja nove plate. Na dogodku bodo premierno izvedli še nikoli slišane albumske kompozicije v izrazito klubski maniri, s čimer zasedba testira svoje aranžmaje in si želi direktnega kontakta s publiko.
Hrbteničenje celotnega večera prevzema domače underground gibanje Nimaš izbire in zanj tokrat: prvakinja zvoka zadnjih sezon lokalnega klubovja msn gf; izvedenec jungla in mojster križanja pop favoritov Nice Trick; ter post-klubski frontmen kolektiva gabi98. Vizualno izkušnjo pa kani manipulirati estetski credo kolektiva Liara T’Soni. POZOR! Če bodo SBO v soočenju v marsičem delovali premierno pa bo ta klubski akt kolektiva Nimaš Izbire do nadaljnega sklepen. Če jih v tej zasedbi želite ujeti pred planiranim zimskim spanjem je to vsekakor zadnji trenutek. 
Dušan Vlk je distopični alter ego mladega reperja Denisa iz Prešova na vzhodnem slovaškem. Odrinjen od lokalnih tradicionalistov si je Dušan kot MC ustvaril ime z objavljanjem glasbe na internetu. Preplet estetike lokalne skate scene, kontradiktornih, emocionalno nabitih besedil, zvoka, ki ga kreira skupaj s sodelavcema Temnym Rudom in DJ Davidom Sanom (s katerima bo tudi nastopil) in predvsem udarnih, zapomnljivih lajv nastopov, ga je formiralo na mapi kot vodilnega alternativnega izvajalca na slovaškem in češkem. Čeprav je njegov Marketa a Karol viralni standard lokalnega TikToka, se Dušan navkljub svojemu korpo-day-jobu uspešno in namerno upira predvidljivim in pričakovanim rešitvam v svoji izraznosti. V Sloveniji kot tudi izven sfere bivše Češkoslovaške bo nastopil prvič, iz oči v oči z ljubljansko publiko in prezence te svojstvene kreativne sile ne gre zamuditi.
DJ headliner bo Litterbin, multižanrski producent, DJ in hyperpop vokalist iz Prage. Član kolektiva Future Jiskri Group, ki je v marsičem analogen delovanju rezidenčnega kolektiva Nimaš izbire. Litterbin v svojih nastopih kombinira maksimalistični zvok, ki ga je popularizirala založba PC Music in ga sooča z rahlo ceneno pozo emo-punk bandov ter z 90s Warp label nostalgijo.

You'll receive the QR code on your email as well!


You must be logged in to generate a QR code.

This will close in 60 seconds